Кристияна: Кадафи имаше нужда от живи заложници
Кристияна: Кадафи имаше нужда от живи заложници / netinfo

Кристияна Вълчева, една от петте български медицински сестри, осъдени на смърт и неотдавна освободени от Либия, заяви в Париж, че не е губила надежда през осемте години в затвора, предаде Франс прес.

Кристияна Вълчева даде пресконференция по случай представянето на книгата й "Горе главата", която излиза във Франция на 8 октомври.

Запитана как е успяла да запази надежда, че ще остане жива, тя отговаря: "Знаех, че Кадафи има нужда от живи заложници".

Книгата разказва личната история на Кристияна от първо лице, уточни журналистът Миролюба Бенатова, която е съдействала за появата на книгата. Кристияна е разказала преживяванията си пред нея и френската авторка Мари Терез Кюни непосредствено след своето завръщане от Либия. Книгата скоро ще излезе и в България, Англия и Германия.

На пресконференцията българката увери журналистите, че не знае нищо за евентуалните облаги, получени от Либия в замяна на освобождаването на медиците. Тя потвърди, че няма намерение да подава жалба срещу Либия, в съответствие на документа, който подписала, тъй като западни представители обяснили на медиците, че това е стъпка към освобождаването им.