Жорже Мендеш (вляво) осигурява достатъчно индивидуални награди за най-важния си клиент Кристиано Роналдо, за да е добро настроението в семейството
Жорже Мендеш (вляво) осигурява достатъчно индивидуални награди за най-важния си клиент Кристиано Роналдо, за да е добро настроението в семейството / Gulliver/Getty Images
Кристиано Роналдо почти сигурно ще вземе наградата „Най-добър футболист на века“, която се организира в Дубай от компанията Gestifute на агента му Жорже Мендеш. Така той ще натрие носа на номинирания си съперник Лионел Меси, който има една „Златна топка“ повече от португалеца.

Както подобава за анкета на фирмата, Жорже Мендеш и Кристиано обират редовно наградите в своите категории – за най-добър агент и най-добър футболист на годината. От първото издание през 2010 г. Мендеш е победил в 9 от 10 анкети (само през 2016 печели Мино Райола), а CR7 – 6 пъти от 9 възможни (2011, 2014, 2016, 2017, 2018 и 2019), сочи статистиката. Изключения са победите на друг клиент на фирмата – Радамел Фалкао (2012 г.), а също на Рибери (2013) и Меси (2015 г.).

Кристиано неизменно взима и наградата „Любимец на феновете“ на фирмените Dubai Globe Soccer Awards

Той е спортен пенсионер, тича като кон, но засенчва по цена Меси и CR7

За церемонията на 27 декември в Дубай за пръв път от началото на наградите номинираните бяха избрани от феновете от над 230 страни, отбелязва „Марка“. Те са Кр. Роналдо, Мохамед Салах, Лео Меси и Роналдиньо.

CR7, Меси и Левандовски ще спорят за най-добър за 2020 г.

Ще бъде избран “треньор на века“ (номинираните са Гуардиола, Зидан, сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо), а също и „клуб на века“ измежду Байерн, Барселона и Реал Мадрид, плюс египетския Ал Ахли. И, естествено, „агент на века“, където Жорже Мендеш едва ли ще бъде разклатен на върха от съперниците си Мино Райола и Джовани Бранкини.

За треньор на годината са номинирани Клоп (Ливърпул), Флик (Байерн) и Гасперини (Аталанта).

Превод и редакция: DarikNews