/ БГНЕС, архив
"Русия не е получавала по дипломатически път никакви конкретни предложения за провеждането на територията на Турция на преговори между Москва, Вашингтон, Париж, Лондон и Берлин". Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Същевременно говорителят на изключи възможността лидерите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган да обсъдят в Астана провеждането на подобни преговори на Руската федерация с четирите западни страни.

В отговор на журналистически въпрос дали е възможно двамата лидери да обсъдят инициативата на Анкара за осъществяване на такива преговори Песков отговори утвърдително.

На 12-13 октомври в столицата на Казахстан Астана ще се проведе шестата среща на върха на Конференцията за взаимодействие и мерки за укрепване на доверието в Азия (CICA), напомнят турски медии.

Турският в. "Миллиет" съобщи на 7 октомври, че Турция планира да организира преговори на руската страна с Великобритания, Германия, САЩ и Франция по темата за Украйна, но тази информация не беше официално потвърдена, напомня ТАСС.
БТА