Кремъл: Не разполагаме с компромати за Тръмп и Клинтън
Кремъл: Не разполагаме с компромати за Тръмп и Клинтън / Thinkstock/Getty Images

Кремъл заяви, че не разполага с никакви компромати срещу избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп и бившата му съперничка Хилари Клинтън и определи съобщенията за обратното като „пълна нелепост и булевардно четиво", предаде ТАСС.

Москва разполагала с компрометиращи информации за Доналд Тръмп

"Това е пълна измислица, пълна фалшификация и пълна нелепост. Кремъл не се занимава със събиране на компромати", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според организацията Уикилийкс документите, въз основа на които редица американски медии са стигнали до извода, че руските специални служби разполагат със сведения, злепоставящи Тръмп, не са достоверни. "Документът от 35 страници, публикуван от портала Бъзфийд във връзка с Тръмп, не представлява доклад на разузнаването. Стилът, фактите и датите в него не изглеждат достоверни", заяви Уикилийкс.

Великобритания казала на Тръмп, че Русия стои зад хакерските атаки?

Няколко часа след като в медиите се появи съобщение, че служители на разузнаването са информирали Тръмп за съществуването на досие за него, сайтът Бъзфийд публикува в обобщен вид тези твърдения. Публикуването им стана въпреки редакторската бележка, че има основание за съмнение в тяхната достоверност.

Европейски политици молят Доналд Тръмп да не се сдобрява с Русия

Главният редактор Бен Смит обясни, че сайтът е публикувал информацията, за да могат американците сами да преценят твърденията, които се разпространяват на най-високо властово ниво в САЩ. "Ние действаме от презумпцията да бъдем прозрачни в нашата журналистика и да споделяме с нашите читатели това, с което разполагаме", каза той.

Източник: БТА