Пеле отново е в болница. Краля на футбола бе приет спешно в клиниката „Айнщайн“ в Сао Пауло, съобщана ESPN. Констатиран е оток и сърдечна недостатъчност. Освен това бившият футболист изпитва затруднение при поемането на храна.

Пеле е на 82 години и от 24 месеца се бори с рак. Състоянието му бе значително подобрено в последната половин година и той бе у дома си.

Пеле отново влезе в болница

Медицинският екип, който лекува Пеле, съобщи, че химиотерапията, проведена през последните месеци, не е дала нужния резултат спрямо туморите в различни органи от тялото на бразилеца. Футболната легенда ще се подложи на различни тестове, за да се открият евентуалните поражения и органите, които са най-застрашени от метастазите. 

Съпругата на трикратния световен шампион потвърди за хоспитализацията на Пеле пред ESPN, като обясни, че "той минава само през ежемесечни прегледи и тестове за химиотерапия". 

Агентът на бившия играч също потвърди новината, но заяви, че не е запознат с никакви актуализации за здравословното състояние на Пеле.

Дъщерята на Пеле Кели Насименто публикува изявление в социалната мрежа Instagram, за да успокои публиката. 

Най-великите: Меси счупи исторически рекорд на Краля на футбола Пеле

"Здравейте приятели. Медиите пак полудяха и искам да ги успокоя малко. Баща ми е в болница, лекува се медикаментозно. Няма да хващам полет, за да тичам до там. Братята ми са в Бразилия, а аз отивам там за Нова година. Нямам изненади или спешни случаи. Много сме благодарни за цялата привързаност и любов”, се казва в него.

БГНЕС