/ БГНЕС
Космическият кораб „Дракон“ на американския „SpaceX“ се скачи с Международната космическа станция (МКС) в понеделник, съобщава ТАСС

Безос обеща „Blue Origin” да изпрати първата жена на луната

"Докингът е потвърден. „Дракон“ пристигна на космическата станция", каза компанията в Туитър. Спускането на товарния кораб е извършено в неделя от космодрума при нос Канаверал (Флорида). „SpaceX“ достави товари за МКС за 21-ви път.

За първи път за това беше използван актуализираният модел „Дракон“, който може да носи 20% повече полезен товар на борда от предишните версии на кораба. „Дракон“ достави оборудване за научни изследвания, хранителни продукти и оборудване до станцията за НАСА.

Компанията "Спейс екс" изстреля нова серия от спътниците "Старлинк" (ВИДЕО)

„SpaceX“ по-рано заяви, че „след автономно скачване с орбиталната станция ще бъдат свързани два кораба Дракон“. На 17 ноември космическият кораб „Crew Dragon“ с екипаж пристигна на МКС.

Екипажът на мисията Crew-1 включваше астронавтите от НАСА Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уолкър и представител на Японската аерокосмическа агенция за изследване Соичи Ногучи Екипажът се присъедини към руснаците Сергей Рижиков, Сергей Куд-Сверчков и американката Катлийн Рубинс, които са на служба в станцията от 14 октомври 2020 г. като част от 64-ата основна експедиция. 
БГНЕС