/ / Gulliver/Getty Images
Вижте какви са изискванията към актрисата в главна роля
Космическа надпревара на ниво голям екран: Русия обяви заснемането на първия по рода си филм на Международната космическа станция, съобщава британският вестник Daily Mail.

Състезанието за първия „космически“ филм вече започна. Том Круз ще лети до космическата станция през октомври 2021 г. на корабa Crew Dragon в съгласие с НАСА и Space X на Илон Мъск. За американския филм се знае много малко, освен факта, че Круз ще играе главната роля в лентата, режисирана от Дъг Лиман.

Главната актриса за руския филм с работно заглавие „Предизвикателство" ще бъде избрана след поредица от изтощителни прослушвания.
Изискванията са: възраст от 25 до 45 години, „обиколка на гърдите до 112 сантиметра“ и способност за безупречно рецитиране на писмото на пушкиновия герой Онегин до Татяна Ларина. Обявяването на руския филм е равносилно на нова, този път кинематографична надпревара със Запада, представен от НАСА, Илон Мъск и Том Круз.

Според агенция ТАСС продуцентите първоначално са разглеждали както жени, така и мъже за главната роля, но след това са решили, че една представителка на нежния пол ще се впише по-добре в сценария.

„Търсим жена, която може да изиграе ролята си на Земята, а след това да издържи най-трудната тренировка, да лети в космоса и там, в състояние на безтегловност, да решава и най-трудните задачи“, поясни генералният продуцент Алексей Троцюк. „За първи път студиото ни е изправено пред толкова трудна задача, така че търсим не просто актриса, а истинска супергероиня“.

Руската космическа драма е съвместен проект на Роскосмос, „Първи канал“ и студиото Yellow, Black and White. Победителят в откритото прослушване, което ще бъде показано по „Първи канал“, ще бъде обучен в училището за космонавти. За да попаднат в краткия списък от 30 финалисти, участниците ще трябва да докажат спортното си майсторство, да имат висше образование и да нямат криминално минало.
Агенция "Фокус"