Конфискуваха над тон пиротехнически средства в Италия
Конфискуваха над тон пиротехнически средства в Италия / снимка: БГНЕС

Италианската полиция конфискува при четири акции на територията на Италия над 1 милион тона пиротехнически средства, предназначени за честванията на Нова година, предаде Франс прес.

Конфискуваните пиротехнически средства нямали разрешително за използване, издадено от властите, или пък били фалшификати на оригинална продукция.

Шестстотин килограма пиротехника били задържани в Рим, когато полицията спряла камион за проверка. Над 100 килограма пиротехнически средства били открити в багажника на колата на италианец от Катания, в момента когато се опитвал да ги препродаде на импровизиран щанд в центъра на града.

В град Андрия 200 килограма пиротехнически средства и ракети били намерени в къща в центъра на града. На подобна находка се натъкнали и полицаите в град Афрагола. Този път пиротехническите материали били скрити в детска ясла от пазача й, използвал случая, че по празниците там няма деца.

Миналата година властите конфискуваха общо 90 тона забранени пиротeхнически средства. На миналата Нова година над 500 души в Италия пострадаха при неправилно боравене с подобни средства.