Комисията обсъжда представянето на Кунева
Комисията обсъжда представянето на Кунева / netinfo

Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите на Европейския парламент се събра тази сутрин, за да обсъди и излезе с писмена оценка за вчерашното представяне пред нея на номинираната от България за европейски комисар Меглена Кунева.

Меглена Кунева бе изслушана от тази комисия на Европейския парламент, тъй като, ако бъде одобрена за комисар, нейните отговорности ще са в областта на защитата на потребителите.

След като бъде подготвена, оценката ще бъде внесена за обсъждане и одобрение в Председателския съвет на Европейския парламент. В съвета влизат председателят на парламента Жозеп Борел и председателите на различните партийни групи. Крайната оценка трябва да бъде внесена за гласуване в пленарната зала от Европейския парламент на 12 декември в Страсбург.

От Европейския парламент в Брюксел не се ангажираха да уточнят дали оценката на Комисията по вътрешния пазар и защитата на потребителите ще бъде разгласена, както е внесена в Председателския съвет. Това е въпрос, по който ще се вземе решение допълнително, заявиха от Европарламента.