Колко струва охраната на семейството на Тръмп?
Колко струва охраната на семейството на Тръмп? / Guliver/Getty Images

Около 150 агенти на Сикрет сървис осигуряват охраната на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, който прекарва Деня на благодарността в курорт в щата Флорида, предаде ТАСС.

"В момента разходите за гарантиране на сигурността на Тръмп и семейството му достигат 2 милиона долара на денонощие и ще нараснат, ако новоизбраният президент или съпругата му решат да пътуват", съобщи американската телевизия Ен Би Си, цитирайки документи на службата за охрана на държавния глава и Министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

Доналд Тръмп отива сам в Белия дом, засега

Цялото семейство на Тръмп е 18-членно и включва съпругата му Мелания, 10-годишния му син Барън, четири пълнолетни деца, три от които са сключили брак, и осем внуци. Охраната им е "много голям проблем", отбелязва Ен Би Си.

Тези разходи ще нараснат още повече, след като Доналд Тръмп встъпи в длъжност като президент на САЩ на 20 януари. Тогава охраната му ще се увеличи до 920 души, посочва Ен Би Си. Тази бройка ще включва агенти на Сикрет сървис, както и служители на групите за поддръжка във Вашингтон и Ню Йорк, където в момента се намира предизборният щаб на Тръмп.

Новото първо семейство на САЩ: Три брака, пет деца и осем внуци (СНИМКИ)

Според нюйоркската полиция разходите за гарантирането на сигурността на новия президент на САЩ в "Тръмп Тауър" - небостъргача негов дом и център на бизнес империята му - възлизат на около 1 милион долара на денонощие.

Тръмп разказа за себе си в своя "Версай": за какво е мечтал и защо не пие алкохол (СНИМКИ)

Тръмп прекарва Деня на благодарността в собствения си курорт Мар-а-лаго във Флорида, припомня ТАСС.

Източник: БТА