Ян Куциак
Ян Куциак / БГНЕС
Разследващ журналист, който отразява корупционни афери по високите етажи в Словакия, е получил смъртни заплахи, заяви главният редактор на информационния сайт aktuality.sk, предаде Франс прес.

Това се случва над две години след убийството на разследващия журналист Ян Куциак, който беше застрелян в мафиотски стил докато се готвеше да публикува в aktuality.sk разкрития за голяма корупционна афера.

Петер Сабо е намерил вчера куршум в пощенската си кутия, съобщи главният редактор Петер Барди.
 

"Ще ми се да вярвам, че е било детска шега, но след преживяното тук преди повече от две години знам, че ако не е шега, нещата може да завършат с убийство", каза Барди.

Шефът на словашката национална полиция Милан Лучански заяви, че се води разследване и са взети необходимите мерки, без да даде подробности.

Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова бяха застреляни в дома си, предполагаемо по поръчка на словашкия бизнесмен Мариан Кочнер, чиято търговска дейност беше разследвана от журналиста и чието дело за убийство ще се възобнови през юли.

Петер Сабо е писал статии за наркомрежите в Словакия, за подозрения в нарушения на закона от бивш правосъден министър и за измами с ДДС.

"Има много причини да се боим, че куршумът в пощенската кутия не е бил шега", каза Барди.
БТА