Княз Кардам вече се изправя на крака
Княз Кардам вече се изправя на крака / снимкa: Sofia Photo Agency

Княз Кардам Търновски се чувства много добре у дома, може да се изправя макар и много бавно и полага изключително големи усилия, за да общува с децата и съпругата си Мириам, според източници, близки до семейството на българския престолонаследник. При това той демонстрира същата сила на духа и самоотверженост като на хората, които са около него и му помагат в тези трудни моменти. Княз Кардам не само, че вече си е у дома, но дава положителни резултати от терапията и рехабилитационните процедури, като бавно, но стабилно състоянието му се подобрява.

Подпомагана и окуражавана от лекарите, съпругата му е убедена, че трябва да се опитат да започнат нов етап от лечението, далеч от болничната обстановка и че за момента тези опити изглежда ще дадат много добри резултати.

Тази година цялата фамилия се събра около Кардам за коледните празници: семейство Сакскобургготски, семейството на Кубрат Панагюрски с наследниците Мирко, Лукас и Тирсо, на княз Константин Видински с децата Умберто и София, съобщи БГНЕС. Всички трябваше да променят плановете си за празниците, за да се съберат заедно. Цар Симеон и съпругата му Маргарита са помолили Мириам Унгрия да организира семейното тържество, а тя с радост е приела, споделят източници, близки до семейството.

Най-големият син на бившия български министър-председател и сегашен лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски пострада тежко при катастрофа на 15 август миналата година. По време на инцидента в автомобила с него беше и съпругата му Мириам Унгрия, докато децата им се намираха във Великобритания. Княз Кардам изпадна в кома, след като получи тежка черепно-мозъчна травма при произшествието. Кардам катастрофира на магистрала край Мадрид.