КНДР отново изстреля ракета
КНДР отново изстреля ракета / снимка: БГНЕС

Северна Корея е изстреляла от източното си крайбрежие ракета с малък обсег, съобщи днес южнокорейската информационна агенция Йонхап, цитирана от Ройтерс.
   
В началото на тази седмица Пхенян извърши подземен ядрен опит и изстреля още няколко тактически ракети, което предизвика острата реакция на международната общност, вкл. на Русия и Китай.

След като Съветът за сигурност на ООН осъди ядрения опит, извършен от Северна Корея, днес Пхенян предупреди, че евентуални санкции на световната организация ще го принудят да вземе мерки за "законна самоотбрана", предаде Франс прес.
   
"Ако бъдем провокирани от Съвета за сигурност на ООН, неминуемо ще бъдат взети нови мерки за законна самоотбрана", заяви севернокорейското външно министерство, цитирано от официалната агенция КЦТА и от БТА.
   
Пхенян обяви, че в понеделник е извършил втори ядрен опит след първия от 2006 г., и изстреля пет ракети с малък обсег. Сталинистката държава заплаши също да атакува Южна Корея, след като Сеул реши да се присъедини към Инициативата за сигурност срещу разпространението на оръжия за масово унищожение, припомня АФП.