Кметът на Ню Йорк подкрепи Обама заради Санди
Кметът на Ню Йорк подкрепи Обама заради Санди / снимка: Reuters

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг изрази подкрепата си за президента Барак Обама за президентските избори, похвалвайки го за отговора му на супербурята Санди и отбеляза, че той е най-добре подготвен да се справи с климатичните промени, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Климатът ни се променя", написа кметът в коментарна статия за "Блумбърг вю" (Bloomberg view). "И макар и зачестилите случаи на природни бедствия, на които станахме свидетели в Ню Йорк и на други места по света може или може и да не са резултат от тях, опасността от това да са - имайки предвид опустошенията от тази седмица - трябва да накарат всички избрани лидери да предприемат незабавни действия".

Кметът, бивш републиканец, който се регистрира като независим, визираше двата урагана Санди и Айрин, които удариха града през последната година, отбелязва ДПА.

Макар че републиканския съперник на Обама, Мит Ромни предприе някои стъпки за справяне с климатичните промени, докато беше губернатор на Масачузетс, оттогава той даде заден ход по някои въпроси, отбеляза Блумбърг.