Клюки свалиха от поста Максим Берние в Канада
Клюки свалиха от поста Максим Берние в Канада / снимка: www.today.bg

Клюки във фризьорски салон стоят в основата на разкритията, които доведоха миналата седмица до оставката на канадския министър на външните работи Максим Берние, предаде АФП, цитирайки публикация в канадския в. "Глоуб енд мейл".

Берние подаде оставка, след като стана ясно, че е забравил поверителни документи при бившата си любовница Жюли Куийар, която пък имала преди години връзки с престъпни банди и с мафията. Преди години тя била женена за член на мотоциклетната банда Хелс ейнджълс, известна с криминалните си деяния. После съпругът й бил убит. По време на брака си Жюли имала връзка и с член на мафията.

Всички тези разкрития за живота на бившата любовница на Берние, с която той продължавал да поддържа приятелска връзка, били направени във фризьорски салон в Монреал. Този салон бил посещаван от Жюли, но по злощастно съвпадение и от председателя на партията Квебекски блок Жил Дюсеп и от неговата съпруга. По време на едно от посещенията те чули за скандалните разкрития за живота на бившата любовница на Берние именно от фризьора й. Така на яве излязла също и аферата със забравените у дома й документи.