/ БГНЕС
Китайският премиер Ли Къцян пристигна днес в град Ухан, епицентър на епидемията от новия коронавирус, който уби 80 души и зарази над 2700 в цялата страна, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като се позоваваха на изявление на правителството.

Ли Къцян ще се запознае на място с усилията на местните власти за борба с епидемията. Той ще посети болници, където са настанени заразените, ще разговаря с пациенти и медицинския състав.

Жертвите на коронавируса в Китай достигнаха 80

Това е първата визита на висш представител на комунистическия режим в града от избухването на епидемията в края на миналата година, отбелязва АФП.

Китайските власти ще изпратят 959 медицински екипи от други провинции в Ухан, за да помогнат на колегите си на място, които изнемогват в препълнените с пациенти болници, съобщи ДПА.

Бил Гейтс дарява 10 млн. долара за борба с коронавируса

Правителството на Китай е заделило 300 милиона юана (43,5 милиона долара) за борба с коронавируса в град Ухан и централната провинция Хубей, съобщи днес китайската телевизия, цитирана от ТАСС. Средствата ще бъдат използвани за строителството на две болници за болните от пневмония, както и за купуването на специално медицинско оборудване.
БТА