/ /iStock
В Китай екзекутираха двойка, която е хвърлила двете си деца от прозореца на жилищна сграда, предаде Би Би Си.

Джан Бо - бащата на децата - и Йе Ченгчен бяха признати за виновни за убийството на двегодишното момиченце и едногодишното момченце през 2020 г.

Джан е започнал афера с Йе, а по-късно се е развел със съпругата си и е започнал да заговорничи за убийството на децата си.

Върховният съд на Китай е нарекъл мотивите на двойката "изключително злонамерени", като е подчертал "жестоките им методи".

Двойката беше екзекутирана в югозападния град Чунцин. Не е ясно как е била извършена екзекуцията, въпреки че смъртните присъди в Китай се изпълняват предимно чрез смъртоносна инжекция или разстрел.

Джан е започнал "неподходяща" връзка с Йе, без да я информира за семейния си или родителски статус, но Йе е продължила да се вижда с него, след като е узнала истината, заяви съдът.

След като Джан се развел със съпругата си през февруари 2020 г., Йе все още гледала на двете деца като на "пречка да се омъжи за Джан и бреме за бъдещия им съвместен живот".

Йе многократно заплашвала Джан да извърши убийствата, които те заговорничели да инсценират като случайно падане. На 2 ноември 2020 г. Джан изхвърлил децата си през прозореца на апартамента си от 15-ия етаж.

Новината за екзекуцията им бързо започва да се превръща в тренд в китайската социална медия Weibo, привличайки стотици милиони гледания.

"Напълно го заслужават за престъплението си", гласи един от коментарите в Weibo, харесан над 30 хил. пъти.
БГНЕС