Руските въоръжени сили пуснаха две бомби над селището Ню-Йорк в Донецка област - в района на Бахмут - през изминалото денонощие, като е разрушена пететажна сграда, съобщи украински представител, цитиран от Укринформ. В Костянтинивка са пострадали пет къщи, училище и промишлена сграда, гласи още информацията.

Това е съобщил в "Телеграм" Павло Кириленко, ръководителят на военната администрация на Донецка област.

"По направлението на Хорливка руснаците пуснаха две бомби по Ню-Йорк (селището е носило и името Новгородск - бел. ред.), като една от тях е разрушила пететажна сграда. Общо шест къщи, административна сграда и инфраструктурно съоръжение са пострадали в селището. Щети са нанесени на три къщи в Часовоярск. В Костянтинивка са пострадали шест къщи, училище и сграда на предприятие ", написа в "Телеграм" Кириленко.

Той отбелязва, че един човек е ранен при вражеския обстрел в Плешчивка в района на Илинивск, а пет къщи са пострадали.
По направлението на Лисичанск щети са нанесени на три къщи в Ямпол в района на Лиман, една е с щети в Сиверск и една - в Званивка.

Също така според Кириленко по направлението на Волноваха са били обстрелвани Вухледар и Пречистивка, както и село Шевченко в района на Комарск. Сутринта руснаците са подложили на обстрел Велика Новосилка с реактивни системи за залпов огън „Град“.

По донецкото направление осем къщи са пострадали в селището Курахивска, а Мариинка и Краснохоривка са били подложени на обстрел през целия ден.
 
Иво Тасев/БТА