/ Gulliver/Getty Images
Сестра му отново се появи на публично място
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун инспектира дейностите по възстановяване в наводнено село, в най-новото си посещение на пострадали от неотдавнашни тайфуни селища, заедно със сестра си, която се появи на публично място за пръв път от два месеца, предаде Ройтерс.

Ким похвали бързината на възстановяването в окръг Кимхва в югоизточната част на страната по време на посещението си, в което участваше и сестра му Ким Йо-чен, съобщи държавната агенция КЦТА.

ООН: Северна Корея е създала „мини ядрени оръжия“

Ким Йо-чен е единственият близък роднина на Ким Чен-ун с публична политическа роля. Тя стана известна с острите си изказвания против Южна Корея.

Летните бури и наводнения нанесоха тежки щети на Северна Корея, като унищожиха хиляди домове и породиха опасения за влошаване на хроничния недостиг на хранителни продукти в страната.

Най-странните неща, за които Ким Чен Ун харчи богатството си (ВИДЕО)

Ким похвали възстановяването, но в същото време изрази съжаление, че новите къщи в района са с "монотонен" дизайн. Преди това държавните медии определиха еднотипните къщи с червени покриви и бежови и бели стени като модел на "социалистическата приказна страна".

Ким Чен-ун заяви, че макар и да е важно възстановяването да стане бързо, му се е искало "художествената хармония със заобикалящата среда и разнообразието да бяха подходящо съчетани", КТЦА.
БТА