/ iStock/Getty Images
Около 30 въоръжени нападатели организираха нападение във военен стил на банка в южната част на Бразилия, като взривиха експлозиви, взеха заложници, размениха стрелба с полицията и избягаха с неразкрита сума пари.

Банковите обирджии ударили малко след полунощ банката в град Крисиума, с население 217 000, блокирайки улици, за да осигурят пътя си за бягство, и ужасяващи жителите.

"Това беше изключително агресивна операция. Около 30 престъпници извършиха нападението, използвайки тежко оръжие и експлозиви," каза полицейският комисар Анселмо Крус пред телевизионната мрежа Глобо.

Ранени са полицай и охранител, съобщава АФП.

Грабителите са използвали експлозиви, за да взривят банковата каса, след което са избягали в конвой от превозни средства, съобщиха служители.

Телевизионните изображения от местопрестъплението показват, че полицейски отряд от сапьори обработва района с роботи, за да го изчисти от около 30 килограма експлозиви, оставени от обирджиите.


По време на обира грабителите са взели група работници, боядисващи улица, за заложници, принуждавайки един да помогне за пренасянето на откраднатите пари, съобщи новинарският сайт G1.

Докато течеше преследването, кметът Клесио Салваро излезе в социалните мрежи, за да призове жителите на Крисиума да останат вкъщи заради „мащабно нападение“.

По-късно полицията откри изоставените коли на бандата.

Четирима души бяха арестувани
за разграбване на около 810 000 реала (около 150 000 долара), разпръснати на улицата, въпреки че не е ясно дали те са пряко свързани с нападението.