Кастро ще оздравее бавно, прогнозира Чавес
Кастро ще оздравее бавно, прогнозира Чавес / netinfo

Пълното възстановяване на Фидел Кастро ще дойде бавно. Това заяви на митинг пред свои привърженици във Венецуела президентът на страната Уго Чавес, предаде ИТАР-ТАСС.

Чавес съобщи, че е получил подробен доклад за здравословното състояние на кубинския лидер, който преминава рехабилитационен лечебен курс след операция на чревния тракт на 31 юли.

Венецуелският лидер, който поддържа най-тесни приятелски отношения с Фидел Кастро, фактически стана единствен източник на информация за състоянието му. Веднага след операцията кубинският лидер заяви, че във връзка със заплахата от намеса на САЩ сведенията за здравето му представляват държавна тайна.

Зная, че Фидел гледа сега този митинг по телевизията в пряк ефир от своята болнична стая, заяви Чавес. Той подчерта, че редовно получава подробни отчети за хода на рехабилитацията на кубинския лидер. Президентът на Венецуела отбеляза, че

заболяването на Кастро е доста тежко и "една кола, ремонтирана вече от 80 години насам" не бива да очаква бързи резултати.

На 13 август Фидел Кастро навърши 80 години, но във връзка със заболяването му официалното честване на юбилея бе отложено за декември.