Кастро няма намерение да се вкопчва във властта
Кастро няма намерение да се вкопчва във властта / netinfo

Фидел Кастро отново заяви, че няма намерение да се вкопчва във властта, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. В последния ден от втората за годината сесия на кубинския парламент бе прочетено изявление на кубинския лидер, в което той отново подема темата за властта.

Преди десетина дни той излезе с писмо, в което даде да се разбере, че няма да държи на всяка цена да остане на някой пост. Тогава Кастро посочи, че трябва да се даде път на младите и заяви, че би могъл да помага с идеи и с опита си.

В декларацията му, прочетена пред парламента, кубинският лидер признава, че когато е бил "много млад и недостатъчно съзнателен" политик известно време наистина е мислел, че трябва да се "вкопчи" във властта, но животът е променил това.

Депутатите реагираха на посланието му с бурни ръкопляскания и ставане на крака. Кастро не посочва дали ще се оттегли окончателно от властта и кога би могло да стане това, отбелязва Асошиейтед прес. Преди седемнайсет месеца той претърпя тежка операция, заради която предаде временно властта на брат си Раул. Оттогава не се е появявал на обществено място.