Караджич чете Библията
Караджич чете Библията / netinfo

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич, който бе задържан в Белград, чете Библията в ареста.

"Откакто е в ареста Караджич чете Библията, пие само вода и яде пълнозърнест хляб", съобщават сръбските медии, за които вече шести ден тема №1 е задържането на Караджич, който се укриваше успешно 13 години.

Радован Караджич е обвинен в извършването на геноцид и военни престъпления от Международния трибунал в Хага, уточнява БГНЕС.

Адвокатите на Караджич подадоха жалба в последния момент срещу предаването му на Международния наказателен съд в Хага, където той трябва да бъде съден за ролята му във войната в Босна през 1992-1995 г., предаде Франс прес.

Жалбата била подадена малко преди да изтече крайният срок, така че "да не може да бъде предадена веднага на съда за военни престъпления" в Сърбия, съобщава сръбската преса, като цитира адвоката на Караджич Светозар Вуячич. "Лишаването на обществото от информация за жалбата е част от стратегията на защитата", заяви Вуячич.

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич е обвинен от Международния наказателен съд за бивша Югославия във военни престъпления, престъпления срещу човечеството и геноцид и бе арестуван в Белград.