Канадският педофил Вико пледира невинен
Канадският педофил Вико пледира невинен / netinfo

Канадсият учител Кристофър Пол Нийл, известен като "Вико", който беше задържан за педофилия от Интерпол, пледира невинен при откриването на процеса в Банкок, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

"Изцяло оспорвам обвиненията", каза 33-годишният Нийл, обвинен също в отвличане и сексуален турмоз на 9-годишно момче, за да разпространи педофилските материали. Канадецът рискува наказание от 30 години затвор. Прокурорът Супачай Конграфан вярва,че ще получи наказанието. Прокуратурата заяви, че възнамерява да представи в съда 70 потресаващи снимки. Бащата на жертвата настоява за парично обезщетение от 6 000 евро.

Миналата година канадската федерална полиция е получила жалби от района Ванкувър за жертви на сексуални нападения от страна на Кристофър Пол Нийл. "Вико"е задържан в североизточната провинция Након Рачисима, след като е бил забелязан до дома на тайландец, който според полицията му е помагал да организира срещи с момчета.

Канадският учител е живял в Тайланд от 2002г. до началото на 2004г. Преследването му започва преди три години, когато германската полиция открива в интернет 200 снимки на мъж, извършващ сексуални посегателства срещу момчета. На снимките лицето на педофила е било размазано, за да не бъде разпознато. Германските специалисти са успели да възстановят снимките и да получат образ на педофила. Интерпол разпространи кадрите и призова за помощ. Стотици се отзоваха и Интепрол установи, че опасният престъпник пребивава в Тайланд и през октомври 2007 г. той бе арестуван.