/ iStock/Getty Images
Самолет на канадските ВВС катастрофира в Британска Колумбия.

Пет души загинаха при самолетна катастрофа в Австралия

Самолет на канадските ВВС Snowbird катастрофира близо до град Камлупс в провинция Британска Колумбия,
съдбата на екипажа е неизвестна, съобщиха военновъздушните сили на страната, цитирани от РИА Новости.

"Кралските военновъздушни сили на Канада бяха уведомени, че самолет от типа Snowbird се е разбил близо до град Камлупс, Британска Колумбия. Нашият приоритет е да определим състоянието на екипажа с помощта на спешните служби", гласи съобщение на канадските ВВС в Tуитър.
 
 

#BREAKING: Operation Inspiration has also been delayed “indefinitely” and a flight safety investigation will be carried out, according to a CAF statement Sunday night. https://trib.al/97icmCg

Публикувахте от Global News в Неделя, 17 май 2020 г.

От летището на свой ред съобщиха, че аварийните служби и спасителните екипи веднага са се отправили към мястото на катастрофата. Очевидец каза пред канал „Global News”, че самолетът се е разбил почти веднага след излитането си и според него пилотът е катапултирал.

Самоличността на пилота, който е успял да катапултира и е ранен, не е известна, предадоха световните агенции. Капитан Дженифър Кейси се оказа загиналият пилот на аеробния екип на канадските ВВС The Snowbirds. Това съобщи по-рано каналът CTV.

Според негови източници Кейси се присъединява към ВВС през 2014 г., а през 2018 г. става член на аеробния екип на The Snowbirds и е негов официален представител за връзки с обществеността.

Четирима души станаха жертви на тежка авиокатастрофа в Австралия (СНИМКИ)

Преди военната служба Кейси се е занимавала с журналистика. Не е известна самоличността на пилота, пострадал при катастрофата. Инцидентът стана в неделя веднага след излитането на самолета от летището в Камлупс (Британска Колумбия).

По-рано CBC съобщи, че един от пилотите е успял да катапултира, а останките от машината са паднали върху жилищна сграда и са причинили пожар на покрива. Няма съобщения за жертви на земята.

Канадският премиер Джъстин Трюдо изказа съболезнования на семейството на загиналата.
БГНЕС