Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Разположени в Румъния канадски военни самолети са прехванали заедно с румънските си колеги два руски самолета над Черно море, съобщи Северноатлантическият алианс, като отбеляза, че инцидентът е станал вчера, предаде телевизия Диджи24.

"Канадският отряд, изпратен в Румъния от началото на септември, изпълни първата си операция по прехващане в рамките на мисия на засилена въздушна полиция. Самолети тип СФ-188 Хорнет, редом с колегите от румънските военновъздушни сили, прехванаха два руски самолета тип Сухой Су-24, които летяха на 23 септември над Черно море в близост до въздушното пространство на Румъния", се посочва в съобщение на алианса.

Гърция провежда голямо военно учение в Егейско море

Канадски отряд, съставен от 140 военни и шест самолета СФ-Хорнет, пристигнаха на 8 септември във военновъздушната база Михаил Когълничану в Румъния, откъдето извършват мисии на засилена въздушна полиция в Черно море. Канадският отряд, който ще остане в Румъния в продължение на три месеца, замени британски отряд, който осъществяваше мисии на въздушна полиция над Черно море с изтребители Юрофайтър Тайфун редом с румънските пилоти в продължение на четири месеца, напомня в. "Адевърул".
БТА