Канадската полиция разкри измама с кредитни карти, в основата стоят българи
Канадската полиция разкри измама с кредитни карти, в основата стоят българи / netinfo
Полицията в канадския град Ванкувър разби престъпна група, занимаваща се с измами с кредитни карти. Според местната полиция ръководители на групата са четирима души с български произход, които в момента се издирват. Престъпниците са фалшифицирали кредитни карти на обща стойност между 7 и 10 милиона долара.

В дома на заподозрените, който е бил изключително луксозен, полицията е намерила над 1 400 фалшиви кредитни карти и редица стоки, закупени с тях. Стоките са били толкова много, че полицията е имала нужда от 3-тонен камион за да ги извози, а тяхната стойност е оценена между 70 000 и 100 000 долара.

Според полицията извършителите са имали специални пунктове, в които са били пласирани откритите стоки. Измамата е възлизала на милиони долари и е засегнала канадските данъчна служба, пощенска служба и застрахователна компания. В дома на престъпниците освен кредитните карти са открити и универсални ключове за пощенските кутии на канадската пощенска служба “Канада пост”.

Предполага се, че с помощта на тези ключове престъпната група е успявала да задига от пощенските кутии кредитни карти, шофьорски книжки и документи. С помощта на откраднатите документи извършителите лесно са могли да изготвят фалшиви самоличности и кредитни карти.

Стоките, закупувани с картите, варират от бижута до мотоциклети. За универсалните ключове за пощенските кутии на "Канада пост" се смята, че са оригинални, а не са били изработени от престъпниците.

На заподозрените ще им бъдат повдигнати обвинения в измама, притежание на данни от чужди кредитни карти и притежание на универсални пощенски ключове на канадската пощенска служба “Канада пост”.