Камала Харис
Камала Харис / Gulliver/Getty Images
Американската вицепрезидентка Камала Харис ще вземе днес участие в работни срещи за обсъждане на мерките на федералните власти срещу урагана "Хелън", след като прекъсна предизборна обиколка, за да посети опустошените от бедствието югоизточни щати, предаде Ройтерс.

Харис се прибира по-рано от предвиденото във Вашингтон от Лас Вегас, щата Невада, където беше на предизборна обиколка, за да вземе участие в заседания в централата на Федералната агенция за отговор на кризи.

Промяната в плановете идва, след като кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп разкритикува съперничката си от Демократическата партия, че не отделя достатъчно внимание на справянето с бедствието, и сам посети засегнатите райони.

Ураганът отне живота на най-малко 90 души в щатите Северна Каролина, Южна Каролина, Джорджия, Флорида, Тенеси и Вирджиния, милиони хора останаха без ток, а пътища бяха блокирани.

Харис беше осведомена вчера за реакцията на федералните власти за справяне с бедствието, докато летеше с президентския самолет за предизборни прояви в западната част на страната, посочва Ройтерс.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 



 
Алексей Маргоевски/БТА