Калашников агитира за Путин
Калашников агитира за Путин / netinfo

Михаил Калашников, бащата на прочутия автомат, олимпийската шампионка
по фигурно пързаляне Ирина Роднина и бившата учителка на Путин Вера Гуревич бяха сред специалните гости на грандиозния предизборен форум на руския президент Владимир Путин в залата в огромния спортен комплекс в Лужники.

 "В един момент нашата страна загуби силата си и уважението, с което се ползваше на международната сцена. Путин е този, който направи много и ще направи много за възстановяването на авторитета на страната ни", сподели 88-годишният Калашников във военна униформа във видеозапис, показан на два гигантски екрана на сцената.

"Искам мъж като Путин! Силен като Путин! Който не пие и не ме ядосва! Който като Путин не кръшка!", припяваше популярна момичешка група в бели миниполички. 

Популярни руски артисти бяха мобилизирани, за да подгряват публиката в залата в огромния спортен комплекс в Лужники на брега на р. Москва, блокиран от милицията. "Всички успехи на руското кино са свързани с Владимир Путин," уверяваше от трибуната режисьорът Фьодор Бондарчук, автор на патриотичния филм "Девета рота" - патриотична суперпродукция за войната в Афганистан, счупила всички бокс офис рекорди в Русия през 2005 г."Не искаме да загубим сегашната стабилност. На 2 декември ще гласувам за Путин. На 2 декември
всички ще гласуваме за Путин," пламенно заяви синът на известния режисьор Сергей Бондарчук

Партийните старейшини, като кметът на Москва Юрий Лужков или министърът Сергей Шойгу, седят дискретно на трибуните. Само председателят на "Единна Русия" Борис Гризлов рискува да се включи в скандиранията.