/ Gulliver/Getty Images
Актрисата Катрин Деньов ще трябва да промени начина си на живот, за да се възстанови напълно след прекарания инсулт, съветват лекарите. 
 
76-годишната дива продължава да е под лекарско наблюдение, след като преди седмица беше приета по спешност в парижка болница. Първоначално беше съобщено единствено, че тя е „хоспитализирана в сериозно състояние, което изисква задълбочени изследвания”.

Катрин Деньов е в тежко състояние в болница

Ден по-късно стана ясна и диагнозата - актрисата е получила исхемичен инсулт. Инсултът е бил „съвсем ограничен и следователно обратим“, съобщиха тогава лекарите, цитирани от „Паризиен“ и АФП.
 
Сега лекарите коментират, че Катрин Деньов ще трябва да промени начина си на живот, за да се възстанови напълно. Френската преса, позовавайки се на болнични източници, съобщава, че е все още рано да се определи какви ще са последствията за здравето й, но предупреждават, че възстановяването й ще отнеме време. „Тя реагира добре на лечението. Инсултът е наистина ограничен. Имаше щастие веднага да бъде поета от лекарите“, коментира близък до актрисата. 

Въпреки това, според някои издания, новините за състоянието й не са толкова „добри“ и актрисата „има затруднения с говора“.

Катрин Деньов е претърпяла инсулт
 
Сега обаче филмовата легенда вероятно ще трябва да намали и професионалните си ангажименти. През октомври тя започна снимки в околностите на Париж за най-новия филм на Емануел Беркот „Приживе” (De son vivant) с Беноа Мажимел. „Тя никога не се спира“, призна след случилото се с Деньов друг неин близък.