/ iStock
Пристигаш в Париж за пръв път и попадаш в този очарователен хаос от романтика, кроасани, изкуство, забележителни сгради и много хора и автомобили.

Bienvenue à Paris, la ville de l'amour heart

Всичко е страхотно, но накъде да поемете сега?! Париж е град, който е най-добре да бъде опознат и разгледан със спокойно темпо. За да се насладите на времето си, най-добре е да планирате да останете там поне между пет и седем дни.

Френската кухня – истории, традиции и оригиналност

Предлагаме ви някои идеи от TripAdvisor, дадени от самите посетители на френската столица към онези, които за пръв път са в Париж.

enlightenedОпознай Париж, като се разхождаш

Това е един от най-често срещаните отговори на въпроса как да се ориентираш в града на любовта.
 

Париж
iStock


"Направихме пешеходна обиколка за първия ни пълен ден в Париж. Беше 3 часа и половина ходене, така че трябва да сте подготвени за това. Хареса ни - даде ни страхотна гледка към центъра на Париж, а екскурзоводът ни даде много съвети, които използвахме през цялото време", споделя един от потребителите на платформата. За късмет във френската столица се предлагат безплатни обиколки, по време на които ще научите най-важните места в този прекрасен град. Може да се запишете за тях ТУК.

enlightenedТуристическите автобуси са чудесен начин да разгледаш Париж и да се ориентираш в града

Друга честа препоръка, давана в TripAdvisor, е да се възползвате от услугите на откритите туристически автобуси, които са в изобилие във френската столица.
 

Париж
iStock


Неподозирани факти за Лувъра, които ще ви изумят

"Наскоро доведох майка си в Париж на първото й посещение. Тя също много искаше да разгледа града, но преди да тръгнем да посещаваме конкретни забележителности, ние решихме да направим 2-часовата обиколка с автобус на открито", разказва американката Рейчъл. Базисната цена на тези обиколки е 35 евро за възрастен и 20 евро за дете, като в нея влиза и аудиогайд на 5 езика. Разбира се има и екстри към всяка градска екскурзия, които може да добавите към тази цена. За повече информация може да разгледате ТУК.

enlightenedВъзползвайте се от множеството пътеводители, които ще ви разкрият тайните на Париж

Независимо дали ще ползвате хартиена карта, Google maps или пък някой онлайн гид, трябва да знаете, че улиците на френската столица могат да бъдат доста объркващи. Винаги използвайте като ориентир река Сена, която разделя Париж на ляв и десен бряг.
Ако ви се налага да използвате градски транспорт, в Париж действа Navigo Easy pass, като тя ще ви даде достъп до пътувания както с метрото, така и с автобус и влак. Метростанции има на всеки няколко пресечки, както винаги търсете табели с надпис M.
 

Париж
iStock


В Париж се предлага и опцията за пешеходни обиколки с туристически гид. За цяла група цената е около 400 евро, а индивидуалните са по 100 евро.

enlightenedБонус идея за опознаване на Париж

Какво да видим, ако отидем в Париж за 4 дни?


Париж, градът на светлините, е ослепителен с падането на нощта. Защо да не си подарите круиз по Сена плюс обиколка на най-красиви паметници на френската столица по мрак. Преживяването ще ви отведе до най-очарователните места в Париж в открит двуетажен автобус (или покрит в зависимост от сезона) с индивидуални аудио гидове на 5 езика (френски, английски, немски, испански и Италиански).

Със сигурност ще бъдете заслепени по време на обиколката от осветените парижки площади и сгради, но също така ще имате възможност да се ориентирате къде се намират основните забележителности. Турът включва Нотр Дам, Hôtel de Ville, Лувъра, площад Вандом, Опера, Мадлен, Конкорд, Шанз-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Трокадеро, Пигал/Мулен Руж.
 

Париж
iStock


Едночасовият круиз по Сена пък ще ви отведе до Айфеловата кула, Лувъра и катедралата Нотр Дам, разбира се в компанията на чаша френско шампанско.

Bon voyage!

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня