Кадафи заплаши, че ще обърне гръб на Африка
Кадафи заплаши, че ще обърне гръб на Африка / netinfo

Либийският лидер Муамар Кадафи предупреди лидерите на държавите членки на Африканския съюз да престанат да губят време и да се обединят под единно правителство, за да не позволят на чужди сили да завземат Африка, предаде Ройтерс.

На пресконференция снощи, състояла се в навечерието на срещата на високо равнище на Африканския съюз в етиопската столица Адис Абеба Кадафи заяви, че евентуален провал на обединението на африканските държави ще докаже, че има заговор срещу единството на континента, съобщи Ройтерс, като се позова на информация на либийската агенция ДЖАНА. Той заплашил, че ако Африка не се обедини, той ще й обърне гръб.

Според Кадафи срещата на високо равнище в Адис Абеба е от решаващо значение за единството на Африка. Либийският лидер е привърженик на ускореното обединяване на африканските държави, в това число и създаването на единно правителство и армия. Преди няколко години Кадафи заяви, че е разочарован от идеите за арабско единство и че бъдещето на Либия е в политическите проекти в Африка.

Все още не е известно дали Кадафи ще участва в срещата в Адис Абеба.