Кадафи е изпратил гневно писмо на Сейф ал Ислам заради изказванията за медиците
Кадафи е изпратил гневно писмо на Сейф ал Ислам заради изказванията за медиците / netinfo

Либийският лидер Муамар Кадафи и синът му са провели активна кореспонденция помежду си, заради последните изказвания на Сейф ал Ислам по въпроса с българските медици, съобщава на електронната си страница ежедневникът “Либия днес”, позовавайки се на достоверни либийски източници.

Според поверителната информация баща и син са си разменили няколко гневни писма, заради признанието на Сейф ал Ислам, че медиците действително са били изтезавани по време на разследването срещу тях. Кадафи-баща е настоял Сейф ал Ислам, който е председател на фондация “Кадафи”, да престане да дава подобни изявления, които са в полза само на петте български медицински сестри и палестинския лекар, които в продължение на осем години бяха обвинени в умишлено заразяване на либийски деца със СПИН.

Либийският лидер е посъветвал сина си да “не прави услуги на престъпници и врагове на Либия и да разпространява непотвърдени слухове, които могат да бъдат използвани, за да бъде осъдена Джамахирията”. Източниците не уточняват дали писмата са били получавани тайно, но информират, че Сейф ал Ислам е бил повикан за обяснение от баща си и му е обещал да не дава повече такива изявления.