Йосич стоял зад убийствата и на български наркобосове
Йосич стоял зад убийствата и на български наркобосове / снимкa: БГНЕС
Йосич стоял зад убийствата и на български наркобосове
19353
Йосич стоял зад убийствата и на български наркобосове
  • Йосич стоял зад убийствата и на български наркобосове

Сръбският наркобос Сретен Йоцич, по-известен като Йоца Амстердам, е платил 1,5 милиона евро за убийството на хърватския журналист и собственик на списание "Национал" Иво Пуканич, съобщава сръбската преса. Неговото арестуване може да разкрие множество убийства на мафиотски босове, контролирали пътищата на кокаина от Латинска Америка за Европа, твърдят източници на сръбските съдебни и полицейски власти.

Според тях за много от наркотрафикантите, делели печалбата със сръбския наркобос, връзката е била фатална и те са попаднали под куршумите на професионални убийци на Карибите, в България и в Холандия. Повечето от убитите са шефове на българската мафия, хора, с които Йосич е сътрудничил в набавянето и продажбата на кокаина.

Сръбски полицейски източници напомнят, че Поли Пантев е убит на Карибите, Иван Тодоров-Доктора в центъра на София, а Константин Димитров-Самоковеца е застрелян с куршум в главата в центъра на Амстердам.

За сръбската полиция най-интересно било убийството на Поли Пантев, който до 2001 година е бил бос на българския престъпен свят и чието убийство не е било разкрито, посочва източник, близък до полицията.

Мафиотското разчистване на сметките в България не престава и след 20 юни 2002 година, когато Йосич е арестуван в София и след това екстрадиран в Холандия, защото на неговото място идва Ненад Миленкович, който бил партньор на Самоковеца.

Сръбският в „Блиц", позовавайки се на полицейски източници, твърди, че Йоца Амстердам може би стои за кървавите убийства и на българските наркобосове.