Йорданската кралица Рания даде кръв за пострадалите в Газа
Йорданската кралица Рания даде кръв за пострадалите в Газа / снимкa: БГНЕС

Йорданската кралица стана кръводарител за палестинците, пострадали при израелските въздушни нападения в Ивицата Газа. Кралица Рания посети военната болница "Ал Хусейн", за да участва в националната кръводарителска кампания за жителите на ивицата Газа.

В публикувана в местния печат статия Рания призова йорданците да облекчат страданията на палестинците.Би било срамно да се ограничим до изразяване на съчувствие към народа на Газа, тъй като те нямат чужда от състрадание, а от действия и помощ. Знам, че можем да направим повече, заявява в статията кралицата, която е от палестински произход.

Съпругът на Рания крал Абдула дари кръв още вчера и нареди на медицинските служби да разположат полева болница в Ивицата Газа, използвайки оборудване, изпратено през Израел. Израелските въздушни нападения срещу ислямисткото движение Хамас, което държи властта в Газа, причиниха от събота насам смъртта на най-малко 360 палестинци, а повече от 1700 души бяха ранени, сочат данните на службите за спешна помощ в Газа.