Йоца Амстердам е планирал бягство
Йоца Амстердам е планирал бягство / снимка: БГНЕС

Сретен Йосич, един от най-големите балкански наркобосове, отхвърля каквито и да е връзки с убийството на хърватския журналист Иво Пуканич.

 

Сръбските медии обаче съобщават, че спецоперацията за арестуването на Йоца Амстердам е организирана след информациите, че той се е подготвял да избяга с фалшифициран паспорт в Австрия, защото истинският паспорт се намира в съда.

 

Йосич след информациите, че е организирал убийството на Пуканич, не е излизал на улицата, прекъснал е всички телефонни контакти и е планирал своето бягство. Полицията, която е разкрила неговите планове, е наложила на противотерористичните части буквално минути преди акцията да започне операция по неговото арестуване и за този план са знаели само няколко души.

 

Полицейски източници коментират, че арестуването на Йоца Амстердам е най-значимата акция на службите са сигурност през последните години, защото е нанесен удар срещу най-важните престъпни групировки не само в Сърбия, но и на Балканите.

 

Арестуването на Йосич може да разкрие не само събитията в Хърватия, Сърбия, Черна Гора и България, да пресече много престъпни връзки, но и да доведе до арестуването на още хора, които дърпат главните конци в подземния свят.