Летище Истанбул
Летище Истанбул / БГНЕС
Турските митнически служители и служители за борба с контрабандата иззеха 93 парчета змийска кожа, които при комбиниране достигнаха дължина 355 метра, от пътник, който се опита да я вкара контрабанда на летище Истанбул.

Митническите служби за борба с контрабандата направили оценка на риска при входящите пътници и техния багаж. Индонезиец, който трябвало да пристигне в Истанбул с полет на Саудитска Арабия, беше определен за рисков и беше взет под наблюдение.

"Шанел" се отказва от екзотичните кожи

След рентгеновите прегледи на багажа на подозрителния пътник се вижда, че чантите са по-тежки и по-плътни, отколкото трябва да бъдат. Тогава силите за сигурност претърсват чантите на заподозрения, преминали през зеления канал, който е за пътници, които нямат какво да декларират.

Пазарната стойност на иззетата змийска кожа е оценена на около 320 000 турски лири (55 447 долара). Все още продължава съдебно-медицинско разследване, свързано с инцидента.

Змийската кожа е комерсиално незаконна съгласно Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от дивата флора и фауна.
БГНЕС