/ iStock/Getty Images
Индийският гангстер Викас Дубей, задържан вчера за убийството на осем полицаи, беше убит при опит за бягство, съобщи днес телевизионният канал Ен Ди Ти Ви, цитиран от Асошиейтед прес.

Дубей бил убит, докато го транспортирали в северния щат Утар Прадеш. Той отнел оръжието на полицай, след като превозното средство от конвоя, в което бил, се преобърнало на магистрала близо до град Канпур, и се опитал да избяга, но бил застрелян.

Отложиха отварянето на Тадж Махал заради рекорден брой заразени


Гангстерът беше задържан вчера в съседния щат Мадхия Прадеш, след като в продължение на няколко полицията го издирваше в цялата страна. Той се е предал.
Миналия петък, при опит Дубей да бъде арестуван, бяха убити 8 полицаи, а най-малко 12 бяха ранени.

Органите на реда искаха да задържат престъпника, срещу когото има над 60 повдигнати обвинения, включително за убийства, изнудване и отвличания.
Смята се, че Дубей е имал тесни връзки с политици и полицаи. Тази седмица бяха арестувани двама служители на реда по подозрение, че са го уведомили за предстоящата полицейска операция в дома му миналия петък.
 


Амарнат Агарвал от опозиционната партия Индийски национален конгрес обвини полицията, че е убила Дубей, за да не разкрие той имената на своите покровители.

Щатът Утар Прадеш има население от 230 милиона души и е един от най-бедните в Индия. Там цари пълно беззаконие и се извършват множество въоръжени грабежи, отвличания за откуп и престъпления срещу жени, отбелязва АП.
БТА