/ Istock
В ход е мащабна издирвателна операция
Гръцките власти издирват Майкъл Мозли, добре познат от телевизията британски лекар, популяризирал периодичното гладуване (фастинг) с цел отслабване, предаде Асошиейтед прес.

Гръцката полиция заяви, че от сряда е в ход широкомащабна издирвателно-спасителна операция при остров Сими в източната част на Егейско море и недалеч от Турция. Според в. "Катимерини" съпругата му е подала сигнал за изчезването му, след като д-р Мозли не се върнал от разходка.

Полицията разглежда всички възможности, включително Мозли да е претърпял злополука, да е паднал или да е бил ухапан от змия, отбелязва изданието.

 

Зоната, в която е изчезнал британският лекар, е трудна, тъй като е доста скалиста, посочи за "Катимерини" кметът на Сими Лефтерис Папакалодукас.

В издирването участват полицията, пожарникари, гражданска защита и доброволци, дронове и хеликоптер.

67- годишният Мозли е добре познат в Обединеното кралство с диетата си „5:2“, която предвижда хората да ограничават приема си на калории през два дни от седмицата и да ядат здравословно през останалите пет, като правят упражнения редовно.

По-късно той представи диетата си „Fast 800“ за бързо отслабване, в която спазващите диета ограничават приема си до 800 калории на ден в рамките на най-малко две седмици.

Мозли е познат както заради честите си телевизионни участия, така и заради авторските си статии във вестник „Дейли Мейл“. Той също така е създател на редица филми за диетите и упражненията.

Мозли е живял за период от шест седмици с тении в червата си за документалния филм на Би Би Си „Заразени! Да живееш с паразити“ (Infested! Living With Parasites).

Мозли и съпругата му Клеър Бейли Мозли, която също е доктор, писател и автор на здравословни статии, са родители на четири деца.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Магдалена Димитрова/БТА