Извадиха и втората черна кутия на самолета на Иджипт еър
Извадиха и втората черна кутия на самолета на Иджипт еър / БГНЕС

Извадена е втората черна кутия на египетския самолет, паднал на 19 май в Средиземно море, съобщи египетската разследваща комисия в комюнике, цитирано от Франс прес.

Устройството, записващо техническите параметри на полета, беше извадено на множество парчета, но издирващите екипи са успели да намерят най-важната част, в която се съдържа паметта му, посочва комюникето, ден след като от водата беше извадена първата кутия, записваща разговорите в пилотската кабина.

Извадиха една от черните кутии на изчезналия египетски самолет

Първата кутия също беше намерена на парчета, но следователите подчертаха, че паметта й е съхранена. Ръководителят на египетското разследване Айман ел Мокадем каза, че тя е отнесена в пристанищния град Александрия, откъдето ще бъде изпратена в Кайро, за да могат египетски и френски експерти заедно с представители на европейския самолетостроител "Еърбъс" да анализират данните.

Какво разкриват тленните останки на жертвите от разбилия се египетски самолет?

"В зависимост от това какво ще се разчете, ще можем да разберем какво точно се е случило", каза консултантът по въздухоплаване Жан Сера.

Черната кутия, регистрираща разговорите в пилотската кабина, представлява магнетофон с до два часа запис - гласовете на командира на полета и втория пилот, комуникацията между пилотската кабина, ръководителя на кабинния състав и стюардесите и стюардите, както и околните шумове в самолета.

Откриха останките на изчезналия египетски самолет

Самолетът на авиокомпания "Иджипт еър" изчезна над Средиземно море в полет от Париж за Кайро. Загинаха всичките 66 души в него, включително 40 египтяни и 15 французи, припомня АФП.

Източник: БТА