Израелският министър обвинен в секс тормоз
Израелският министър обвинен в секс тормоз / netinfo

Израелският министър на правосъдието Хаим Рамон, който преди няколко дни подаде оставка след решение на прокуратурата да започне разследване срещу него за сексуално посегателство, днес бе подведен под отговорност по това обвинение, предаде Асошиейтед прес.

Рамон се отказа от депутатския си имунитет, но ще продължи да работи в парламента.

Осемнайсетгодишна военнослужеща в израелската армия обвини Рамон, че я целунал насила на тържество в министерството на отбраната. Рамон заяви, че е невинен, но ако бъде осъден, може да получи до три години затвор.

Задълженията на Рамон временно ще изпълнява министърът на строителството Меир Шитрит, който e бил министър правосъдието.

Рамон бе ключов политически съюзник на премиера Ехуд Олмерт и главен привърженик на неговия план за едностранно изтегляне от по-голямата част на Западния бряг до 2010 г.

Оставката на Рамон в неделя съвпадна със засилени критики към Олмерт заради действията на правителството в конфликта с Хизбула, отбелязва АП.

Днес полицията започна разпит и на президента Моше Кацав за друг случай на сексуален тормоз. Самият Олмерт е разследван за имотна сделка в Ерусалим. Цани Ханегби, виден политик от партията на премиера "Кадима", бе уведомен по-рано тази седмица,че срещу него ще бъдат предявени обвинения за измама, подкуп и лъжесвидетелство.