Бенямин Нетаняху
Бенямин Нетаняху / БГНЕС
Окръжният съд в Ерусалим днес отхвърли искането на израелския премиер Бенямин Нетаняху за отлагане на съдебния процес за корупция срещу него, като постанови, че той ще започне както бе планирано на 17 март, предаде Асошиейтед прес.

Адвокатите на Нетаняху подадоха искане за отлагане с мотива, че им трябва повече време, за да се запознаят с доказателствата. Прокурорите се възпротивиха на всякакво отлагане и съдът прие доводите им.

Нетаняху обяви план за построяването на 3500 нови домове за заселници близо до Ерусалим

Нетаняху е разследван по три обвинения - за корупция, присвояване и злоупотреба с доверие във връзка с поредица скандали, включващи приемане на скъпи подаръци от богати приятели и предложения за взаимно оказване на услуги с медийни магнати. Дългогодишният израелски премиер отрича да е извършил нещо нередно.

Проблемите му със закона бяха в центъра на състоялите се миналата седмица трети поред избори в Израел за по-малко от година, които отново доведоха до патова ситуация. Съперникът на Нетаняху - генерал и бивш шеф на генералния щаб Бени Ганц отказва да влезе в едно правителство с него и изглежда решен да прокара в бъдещия парламент закон, който да забрани на обвинени в престъпления политици да заемат поста министър-председател, отбелязва АП.
БТА