Китай коронавирус
Китай коронавирус / БГНЕС
Смъртоносният коронавирус от Китай, убил 80 души и заразил близо други 3000, може да е тръгнал от лаборатория в град Ухан, огнището на заразата. Това твърди израелският експерт по биологични оръжия Дани Шохам, цитиран от „Вашингтон таймс“.

Търговията с диви животни увеличава риска от епидемии

Радио „Свободна Азия“ миналата седмица излъчи стар репортаж на местната телевизия в Ухан още от 2015 г., който показва най-високотехнологичната лаборатория за изследване на вирусни инфекции в Китай изобщо – а именно Институтът по вирусология в Ухан. Всъщност това е единственият специализиран център в азиатската страната, който има капацитетът да анализира най-смъртоносните вируси, които са познати на човечеството.
 


Микробиологът Дани Шохам е бивш офицер от разузнаването на Израел, който е специализирал върху китайската програма за биологични оръжия, която е под прикритие. Той твърди, че институтът е тясно свързан с нея. Лабораторията е смесена между цивилни и военни лица, уточнява още „Вашингтон таймс“.

Външно: Трима българи са блокирани в поставения под карантина Ухан

Институтът в Ухан е изследвал други инфекции от семействата на коронавирусите – включително щамът, отключил Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) през 2002 г., отнел живота на стотици души, птичият грип, антракс (използван също като биологично оръжие в СССР).