/ БТА
Израелската армия обяви днес, че нейни военнослужещи са убили петнадесет "терористи" в централната част на ивицата Газа в сражения вчера, предаде ДПА.

Силите за отбрана на Израел информираха и че по време на операции в жилища в квартал в южния град Хан Юнис в анклава са арестувани членове на радикалната ислямистка групировка "Хамас" и са иззети оръжия. В хода на акциите по израелски военнослужещи е била изстреляна ракета. Според информацията на армията няма пострадали от нейна страна.

Израелски медии съобщиха днес, че армията на страната официално е порицала командир за причиняване на разрушения на университет в град Газа без получена заповед.

Постъпила е информация, че сградата на университета е била използвана от "Хамас", пояснява ДПА. Независимо от това армията е отчела, че въпросният командир е наредил взривяването на сградата, без да получи за това изричната заповед от висшестоящ началник. Случаят все още се разследва.

Израелската армия съобщи, че е разрушила най-големия тунел на „Хамас“ в ивицата Газа

Войната в ивицата Газа започна, след като на 7 октомври миналата година радикалното движение "Хамас" осъществи кърваво нападение на територията на Южен Израел, в отговор на което израелските сили започнаха настъпление в контролирания от групировката анклав.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иво Тасев/БТА