Израел завладя Бин Джбейл
Израел завладя Бин Джбейл / netinfo
Израелските сили превзеха втори бастион на Хизбула в Южен Ливан след ожесточени боеве с местни бойци. Това предаде израелското радио.

Израелската армия потвърди, че контролира Бинт Джбейл в Южен Ливан, смятан за стратегически укрепен район на Хизбула, предаде Франс прес. Градът се намира на 2 км от израелската граница.

Целта ни в Бинт Джбейл е да унищожим инфраструктурите на Хизбула и да ликвидираме терористите от тази организация, за да ограничим обстрела срещу Северен Израел, каза генерал Алон Фридман от командването на израелския Северен военен окръг. По думите му войските му са оставили отворен коридор в Бинт Джбейл, за да могат цивилните да заминат в северната част на Ливан. Хората на Хизбула могат също да се възползват, уточни генералът.

Командващият израелските сили в западния сектор на Южен Ливан полковник Хеми Ливни подчерта, че сухопътната операция на Израел ще остане ограничена в Южен Ливан, където ще се наблегне на унищожаване на позиции и ракетни площадки на Хизбула, предаде Асошиейтед прес. Той заяви пред израелското военно радио, че армията възнамерява да разшири дейността си единствено в Южен Ливан и да превземе и други населени места в района.