/ IStock
Днес израелското правителство реши "незабавно да затвори" спортни зали, барове, клубове и зали за празненства във връзка с увеличаването на броя на заразените с коронавирус. Това съобщи държавната радиостанция Кан.

Според нея кабинетът се е срещнал днес на извънредно заседание, на което са обсъдени мерки за предотвратяване на по-нататъшното разпространение на заразата. 

Кан съобщава, че засега правителството е решило да не затваря плажовете, но възнамерява да засили прилагането на санитарните мерки на брега.

От края на май в Израел се увеличи броят на ежедневно откритите случаи на инфекция. 

Премиерът Бенямин Нетаняху заяви на 2 юли, че Израел въвежда отново ограничения за броя на участниците в срещите поради разпространението на коронавируса. Броят на посетителите в баровете и залите за празненства тогава беше ограничен до 50 души, броят на хората в помещенията - до 20 души.

Остава в сила задължителното спазване на разстояние от два метра между хората и носенето на защитни маски извън дома. В края на юни израелското правителство увеличи глобата за липса на маска от 200 на 500 шекела. 
БГНЕС