Най-малко 324 палестинци са убити през денонощието при въздушни удари
Израелски въздушни удари по Ивицата Газа през последните 24 часа са убили най-малко 324 палестинци, други 1000 са били ранени, съобщи днес здравното министерство на Газа, предаде Ройтерс.

Според информациите на това ведомство сред загиналите са най-малко 126 деца и 88 жени.

Припомняме, че вчера армията на Израел влезе в ивицата Газа. Пехота и танкове са извършили нападения срещу артилерийски части. Също така се събира информация за местонахождението на похитени заложници.

BBC съобщи, че е бил ударен конвой от превозни средства, който се е движил към южната част на Газа.  Жертвите са предимно жени и деца - някои от които изглеждат на възраст от две до пет години. Британската обществена телевизия е направила задълбочен анализ, за да докаже автентичността на получен в редакцията запис. Позиционирането на сенките във видеото предполага, че е заснето около 17:30 местно време.

На кадрите се виждат най-малко 12 мъртви тела, като повечето от тях лежат върху каросерията на камион, други са разпръснати по пътя. Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че 70 души са били убити на място и обвинява Израел за атаката.

Израелските отбранителни сили (IDF) казват, че разследват случая, но подчертаха, че враговете им се опитват да попречат на цивилни да напуснат севера.
Пламен Йотински/БТА