Израел ще е принуден да атакува в Ивицата Газа
Израел ще е принуден да атакува в Ивицата Газа / netinfo

Ювал Диксин, ръководител на израелската Служба за обща сигурност /Шин Бет/ прогнозира, че Израел ще бъде принуден да предприеме има голяма военна операция в Ивицата Газа, предаде Франс прес.

"Израел трябва да се подготви за мащабна военна конфронтация в Ивицата Газа, ако умерените представители на палестинската автономна власт не засилят влиянието си", каза пред комисията по отбрана и външна политика на израелския парламента Дискин.

Дискин допълни, че след изтеглянето на Израел от Ивицата Газа през тунели от Египет там са внесени контрабандно 30 тона оръжия.

По този повод бившият председател на комисията, сега редовни депутат, Ювал Щайниц обвини Египет, че води съзнателно политика, целяща въоръжаването на палестинските терористични групировки в Ивицата Газа. Щайниц се обяви за мащабна операция на Израел в Газа, в рамките на която Ерусалим да поеме отново

контрола на така нареченото "шосе Филаделфия" между Газа и Египет, пътна артерия, която беше контролирана от Израел, преди да се изтегли от ивицата Газа през 2005 г.

Възможността за мащабна военна операция в Ивицата Газа често пъти се споменава от израелски представители, тъй като именно от тази територия палестинци продължават да изстрелват ракети по израелски градове.