Израел се стяга за сериозна атака
Израел се стяга за сериозна атака / netinfo
Израелската армия ще съсредоточи на границата с Ливан още две дивизии до края на седмицата, което би могло да се тълкува като подготовка за мащабно нахлуване.

Информацията е публикувана на сайта на вестник “Едиот Ахронот”. Концентрацията в крайграничните райони на силна наземна армия, която според изданието ще се състои от 3-4 дивизии, се провежда едновременно с масова мобилизация на запасняци. “Става дума за призоваване на хиляди военнослужещи както в бойните, така и в тиловите части”, заяви информиран военен източник.

До момента израелските войски провеждаха в пограничните райони с Ливан насочени наземни операции чрез неголеми части за специално предназначение за унищожаване на инфраструктурни обекти на движението “Хизбула”.

Израелските сили са убили почти 100 бойци на Хизбула от началото на настъплението срещу шиитската групировка в Ливан, обяви началникът на генералния щаб на израелската армия генерал Дан Халуц, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според генерала Хизбула не разкрива истинското число на загубите си. Той обаче не каза как израелската армия е изчислила броя на убитите бойци на Хизбула.

Генералът посочи, че израелската армия ще води "ограничени сухопътни операции в Ливан, за да удари по терора, който удря по Израел".

Израелската армия има тела на бойци на Хизбула, убити вчера при сражение с израелски войници на ливанска територия, съобщи армейски говорител, цитиран от Франс прес.