/ БТА
Главнокомандващият на израелската армия генерал-лейтенант Херци Халеви каза на военнослужещите да се подготвят за „евентуално навлизане“ в Ливан.

Изявлението му дойде, след като на 25 септември израелски въздушни удари поразиха над 280 цели на Хизбула в Ливан, при което загинаха 51 души, а 223 бяха ранени, предаде АФП.

„Чувате самолетите тук; атакуваме през целия ден. Както за да подготвим почвата за евентуалното ви влизане, така и за да продължим да нанасяме удари по Хизбула“, заяви Халеви пред танкова бригада.

Хизбула съобщи, че в ранните часове на 25 септември е насочила снарядите си към израелската разузнавателна агенция „Мосад“ в покрайнините на Тел Авив.

В отговор Израел заяви, че е ударил 60 разузнавателни обекта на Хизбула, сред над 280 цели на групировката, поразени в цял Ливан.

Това стана на фона на ескалиращите трансгранични сблъсъци, след като на 23 септември при израелски набези загинаха най-малко 558 души в най-смъртоносния ден на насилие от гражданската война в Ливан през 1975-90 г. насам.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС